Kindermassage

De kindermassage is gericht op het afvoeren van spanning en het loslaten en afvoeren van opgeslagen emoties. Zo kan er weer een natuurlijk herstel van de energiebalans in het lichaam plaatsvinden. Om de werking te verdiepen en de massage te veraangenamen kan deze massage worden gecombineerd met aromatherapie.

Masseren is heilzaam voor alle kinderen, maar vooral drukke kinderen hebben er baat bij. Het beste moment om te masseren is voor het slapen gaan. Op die manier komen ze los van alle indrukken van de dag. Hierdoor gaan ze beter slapen en staan ze de volgende dag uitgerust en meer ontspannen op.

De kindermassage is opgebouwd uit drie onderdelen, welke los van elkaar of in z’n geheel gegeven kunnen worden.

Hoofdmassage:

In het hoofd komen alle zintuiglijke indrukken binnen.  Als het hoofd helemaal vol zit, ben je niet meer in staat om nog nieuwe indrukken te verwerken.De hoofdmassage is de effectiefste manier om een kind te helpen rust te creëren in zijn eigen lijf. De trage, kalme en herhalende bewegingen van de massage zorgt ervoor dat kinderen zich overgeven en brengt het hele zenuwstelsel tot rust. Daarnaast geeft het energie aan het hele lichaam en werkt het geest verhelderend. Voor het slapengaan, kan de massage leiden tot een diepe slaap. verdieping van de ademhaling en een verbetering van de spijsvertering. Daarnaast probeer ik kinderen via de buikmassage weer in contact te brengen met mogelijk vastzittende gevoelens. Tijdens of na de massage kan er verdriet of boosheid loskomen, omdat emoties de ruimte krijgen om te worden verwerkt.

Buikmassage:

De buik is de plek waar voeding en emoties worden verwerkt. Denk hierbij aan de darmen, bij een teveel aan indrukken kun je fysieke klachten gaan ervaren zoals buikpijn, obstipatie, diarree en hoofdpijn en bedplassen. Het doel van deze buikmassage is om ontspanning te brengen in de buik. Dit geeft een verdieping van de ademhaling en een verbetering van de spijsvertering.  Tijdens of na de massage kan er verdriet of boosheid loskomen, omdat emoties de ruimte krijgen om te worden verwerkt.

Voetreflexmassage:

Op de voeten zitten alle reflexzones van het hele lichaam, hier komt alles samen. Voeten verbinden ons met de aarde. Met je voeten tast je de omgeving af. Je zoekt evenwicht en je zorgt ervoor dat je via je voeten stevig staat. Daarnaast dragen je voeten het lichaam en is het belangrijk om je voeten af en toe bewust aandacht te geven.

Als je kind wat zwaar belast is en een groot deel van de dag aan het werk is met het hoofd, zal ook het lichaam makkelijk uit balans te brengen zijn. Voeten kun je beschouwen als fundament. Ze gronden je letterlijk en figuurlijk. Voor iedereen die te veel in zijn hoofd zit, kan een betere verbinding met de voeten leiden tot vermindering van klachten en verbetering van de energiehuishouding.

Voetreflexmassage is gebaseerd op het principe dat op de voeten reflexzones liggen die corresponderen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam.  De tenen corresponderen bijvoorbeeld met het hoofd. Wanneer je de tenen zachtjes masseert, kan het hoofd tot rust komen en worden hoofdpijnklachten minder.